14/05/2018

Dissemination

Promotion and Dissemination

October 2019

Promocija HEPMP projekta tokom Montenegrin International Medical Summit


HEPMP projekat predstavljen je 03.10.2019. godine u Institutu za javno zdravlje (Podgorici) tokom Montenegrin International Medical Summit – MIMS 2019. Samitu je prosustvovalo oko 250 doktora medicine, stomatologije i farmacije, kao i studenata zavrsnih godina medicine, stomatologije i farmacije.

Galerija

September 2019

Gostovanje na Radio Televiziji Republike Srpske

Prof. dr Predrag Stevanović i prof. dr Darko Golić gostovali su na Radio Televiziji Republike Srpske i predstavili Strengthening Capacities for Higher Education of Pain Medicine in Western Balkan Countries – HEPMP project.

Profesor Golić govorio je o kursevima kontinuiranog obrazovanja i radionicama koje su organizovane u okviru Trećeg kongresa anestezije, intenzivne medicine i medicine bola koji je okupio 130 učesnika i 40 predavača iz šest zemalja regiona i sveta.

Profesor Stevanović predstavio je saradnju između Unverziteta u Banjoj Luci i Univerzeteta u Beogradu. Profesor Stevanović rekao je da se saradnja između ovih ustanova vremenom proširuje i napomenuo da je jedna od značajnih karika u ovoj saradnji HEPMP projekat. Kroz univerzitetsku saradnju zemalja Zapadnog Balkana i Evropske unije cilj je obezbediti kontinuiranu obuku medicinskim radnicima i obezbediti podršku studentima medicine kroz modernizaciju studijskih programa.

Video možete pogledati ovde.

June 2019

Kongres „Akutna bol“ u Tuzli

Akutna bol bila je tema seminara održanog u Tuzli, u organizaciji Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli i UKC-a Tuzla. U okviru ERASMUS plus projekta uspostavljena je saradnja između ljekara širom Jugoistočne Evrope i omogućena razmjena iskustava na ovaj način.

RTVTK, 29.06.2019

Više o vesti:


May 2019

14. beogradski internacionalni simpozijum o bolu

14th BISOP Belgrade International Symposium

Ovogodišnji 14. po redu beogradski internacionalni simpozijum organizovan je 17. i 18. maja u Beogradu u koordinaciji sa HEPMP projektom.

Materijal i slike sa događaja možete preuzeti OVDE.

 


May 2019

U okviru programa Pokreni se za nauku dodeljena četiri granta u iznosu od 2,9 miliona dinara

“Ove godine je naša uprava prvi put definitivno krenula u organizovanu akciju da se formalno osmisli Centar za simulacije gde će se obučavati, ne samo studenti, već i lekari kako bi unapredili svoj rad sa pacijentima”, istakao je prof dr Stevanović.

Beta, 25.03.2019

Više o vesti:


March 2019

National call for LLL course

The First Course Primary Health Care 

Inđija 23.03.2019


January 2019

Hroničan bol mora da se leči

“Klinika “Dr Dragiša Mišović – Dedinje” ima centar za lečenje bola gde primenjujemo multidisciplinarni pristup u lečenju, što znači da pacijenta pregledaju lekari različitih specijalnosti. U Kliničkom centru Srbije postoji ambulanta za bol, kao i na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije. Na Medicinskom fakultetu u Beogradu formirana je katedra za supspecijalizaciju iz medicine bola. Cilj nam je da povežemo lekare koji se bave lečenjem bola u akademsku mrežu, kako bi bili efikasniji i dostupniji pacijentima.”

Prof. Dr. Predrag Stevanovic

Večernje Novosti, 05 January 2019


Novembar 2018

Kako kontrolisati bol

Prof. Dr Predrag Stevanovic gostovao je u Jutarnjem programu Radio Televizije Srbije i govorio o važnosti kontrole bola. Celokupan intervju dostupan je na sledećem linku:


October 2018

Međunarodna konferencija: Bol zastrašujući gospodar života

Međunarodni skup Bol zastrašujući gospodar života održan je 22. oktobra 2018. godine u Beogradu. Konferenciju je organizovalo Odeljenje medicinskih nauka Srpske akademije nauka i umetnosti u saradnji sa HEPMP projektom.

Download

Agenda

Pain Terrirying Lord of Life (in English)

Bol zastrašujući i gospodar života (na srpskom)

 

Galerija


May 2018

13. beogradski internacionalni simpozijum o bolu

13th BISOP Belgrade International Symposium

Između 18. i 19. maja održan je 13i BISOP: Beogradski međunarodni simpozijum o bolu tokom koga je predstavljen projekat sa svojim aktivnostima i ciljevima.

Celokupan program konferencije dostupan je na sajtu Srpskog udruženja za terapiju bola i može se preuzeti OVDE.

Galerija


March 2018

HEPMP projekat predstavljen je na skupu CEEA

HEPMP projekat predstavljen je na skupu CEEA 5: Neuromišićna blokada, regionalna anestezija i terapija bola

CEEA 5 je održan između 01.03 i 03.03.2018. na Kopaoniku u Srbiji.  Prof. dr Predrag Stanković predstavio je HEPMP projekat, njegove aktivnosti i ishode i pozvao učesnike da prate aktivnosti projekta na HEPMP zvaničnom sajtu. Više o samom skupu dostupno je na CEEA zvaničnom sajtu kao i na ESAHQ internet strani.

CEEA 5 Program