14/05/2018

Dissemination

Promotion and Dissemination

June 2020

 

Promocija udžbenika medicina bola biće održana 03. Jula 2020. u 13 časova u Svečanoj sali Medicnskog fakulteta.

Projekat HEPMP je omogućio izradu i štampanje udzbenika “Medicina bola”. On predstavlja zvanični udzbenik Medicinskog fakulteta u Beogradu, koji upotpunjuje i olakšava program subspecijalizacije Medicine bola. Radi se istovemeno o prvom udzbeniku o bolu u regionu Zapadnog balkana i kao takav će podstaći interesovanje i pozornost na problem koji prate bol i njegovo lečenje.

 


The Faculty of Medical Sciences of the University of Kragujevac started enrolling students at the subspecialisation studies.

More about the enrollment can be found here

Watch the report: here

 

 

January 2020

Specialization in Pain Therapy at the University of Kragujevac announced on the Kragujevac TV

Access article here.

Video is available here.

December 2019

HEPMP Projekat u magazinu Mišović

U magazinu Mišovi objavljen je članak o HEPMP projektu pod nazivom “U KBC „Dr Dragiša Mišović-Dedinje” kao partner u jačanju kapaciteta medicine bola”

Preuzmite članak

 

Diseminacija HEPMP projekta

TV Kragujevac -Emisija Zdravi bili prof. Dr Jasna Jevđić

Najava emisije

 

Snimak emisije je dostupan OVDE.

Članak u Medical časopisu – Montenegro

Text in Medical Journal can be found here.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


November 2019

Promotion of the LLL course Chronic pain at the Univerisity of Tuzla.

Listen here

 

More about the course can be found here.

 

 

 


October 2019

Promocija HEPMP projekta tokom Montenegrin International Medical Summit


HEPMP projekat predstavljen je 03.10.2019. godine u Institutu za javno zdravlje (Podgorici) tokom Montenegrin International Medical Summit – MIMS 2019. Samitu je prosustvovalo oko 250 doktora medicine, stomatologije i farmacije, kao i studenata zavrsnih godina medicine, stomatologije i farmacije.

Galerija

September 2019

Gostovanje na Radio Televiziji Republike Srpske

Prof. dr Predrag Stevanović i prof. dr Darko Golić gostovali su na Radio Televiziji Republike Srpske i predstavili Strengthening Capacities for Higher Education of Pain Medicine in Western Balkan Countries – HEPMP project.

Profesor Golić govorio je o kursevima kontinuiranog obrazovanja i radionicama koje su organizovane u okviru Trećeg kongresa anestezije, intenzivne medicine i medicine bola koji je okupio 130 učesnika i 40 predavača iz šest zemalja regiona i sveta.

Profesor Stevanović predstavio je saradnju između Unverziteta u Banjoj Luci i Univerzeteta u Beogradu. Profesor Stevanović rekao je da se saradnja između ovih ustanova vremenom proširuje i napomenuo da je jedna od značajnih karika u ovoj saradnji HEPMP projekat. Kroz univerzitetsku saradnju zemalja Zapadnog Balkana i Evropske unije cilj je obezbediti kontinuiranu obuku medicinskim radnicima i obezbediti podršku studentima medicine kroz modernizaciju studijskih programa.

Video možete pogledati ovde.

June 2019

Kongres „Akutna bol“ u Tuzli

Akutna bol bila je tema seminara održanog u Tuzli, u organizaciji Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli i UKC-a Tuzla. U okviru ERASMUS plus projekta uspostavljena je saradnja između ljekara širom Jugoistočne Evrope i omogućena razmjena iskustava na ovaj način.

RTVTK, 29.06.2019

Više o vesti:


May 2019

14. beogradski internacionalni simpozijum o bolu

14th BISOP Belgrade International Symposium

Ovogodišnji 14. po redu beogradski internacionalni simpozijum organizovan je 17. i 18. maja u Beogradu u koordinaciji sa HEPMP projektom.

Materijal i slike sa događaja možete preuzeti OVDE.

 


May 2019

U okviru programa Pokreni se za nauku dodeljena četiri granta u iznosu od 2,9 miliona dinara

“Ove godine je naša uprava prvi put definitivno krenula u organizovanu akciju da se formalno osmisli Centar za simulacije gde će se obučavati, ne samo studenti, već i lekari kako bi unapredili svoj rad sa pacijentima”, istakao je prof dr Stevanović.

Beta, 25.03.2019

Više o vesti:


March 2019

National call for LLL course

The First Course Primary Health Care 

Inđija 23.03.2019


January 2019

Hroničan bol mora da se leči

“Klinika “Dr Dragiša Mišović – Dedinje” ima centar za lečenje bola gde primenjujemo multidisciplinarni pristup u lečenju, što znači da pacijenta pregledaju lekari različitih specijalnosti. U Kliničkom centru Srbije postoji ambulanta za bol, kao i na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije. Na Medicinskom fakultetu u Beogradu formirana je katedra za supspecijalizaciju iz medicine bola. Cilj nam je da povežemo lekare koji se bave lečenjem bola u akademsku mrežu, kako bi bili efikasniji i dostupniji pacijentima.”

Prof. Dr. Predrag Stevanovic

Večernje Novosti, 05 January 2019


Novembar 2018

Kako kontrolisati bol

Prof. Dr Predrag Stevanovic gostovao je u Jutarnjem programu Radio Televizije Srbije i govorio o važnosti kontrole bola. Celokupan intervju dostupan je na sledećem linku:


October 2018

Međunarodna konferencija: Bol zastrašujući gospodar života

Međunarodni skup Bol zastrašujući gospodar života održan je 22. oktobra 2018. godine u Beogradu. Konferenciju je organizovalo Odeljenje medicinskih nauka Srpske akademije nauka i umetnosti u saradnji sa HEPMP projektom.

Download

Agenda

Pain Terrirying Lord of Life (in English)

Bol zastrašujući i gospodar života (na srpskom)

 

Galerija


May 2018

13. beogradski internacionalni simpozijum o bolu

13th BISOP Belgrade International Symposium

Između 18. i 19. maja održan je 13i BISOP: Beogradski međunarodni simpozijum o bolu tokom koga je predstavljen projekat sa svojim aktivnostima i ciljevima.

Celokupan program konferencije dostupan je na sajtu Srpskog udruženja za terapiju bola i može se preuzeti OVDE.

Galerija


March 2018

HEPMP projekat predstavljen je na skupu CEEA

HEPMP projekat predstavljen je na skupu CEEA 5: Neuromišićna blokada, regionalna anestezija i terapija bola

CEEA 5 je održan između 01.03 i 03.03.2018. na Kopaoniku u Srbiji.  Prof. dr Predrag Stanković predstavio je HEPMP projekat, njegove aktivnosti i ishode i pozvao učesnike da prate aktivnosti projekta na HEPMP zvaničnom sajtu. Više o samom skupu dostupno je na CEEA zvaničnom sajtu kao i na ESAHQ internet strani.

CEEA 5 Program